Gál Kinga lép Szájer József helyébe

  • narancs.hu
  • 2021. január 12.

Belpol

Már ami a magyar néppárti delegáció elnöki posztját illeti.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja Gál Kingát választotta meg a magyar néppárti delegáció elnökének Szájer József lemondása miatt megüresedett tisztségére. A felszabadult képviselői mandátumot Schaller-Baross Ernő tölti be - tájékoztatott Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője közleményében kedden.

Gál Kinga 2004 óta tagja az Európai Parlamentnek, 2015 és 2019 között az Európai Néppárt alelnöke volt a testületben.

Mint Deutsch Tamás elmondta: Schaller-Baross Ernő, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának új tagja az Európai Parlament jogi bizottságának (JURI), továbbá foglalkoztatási és szociális bizottságának (EMPL) munkájában tagként, a fejlesztési bizottság (DEVE) és az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (D-US) a munkájában pedig póttagként fog részt venni.

A magyar néppárti delegáció Kósa Ádám EP-képviselőt jelölte tagnak és alelnöknek az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságába (CONT).

Gál Kinga és Hölvényi György kapta idén a NOE-díjat

 
Gál Kinga
Fotó: MTI/Mohai Balázs
 

 Szájer József tavaly november végén mondott le mandátumáról, majd elismerte, hogy részt vett egy brüsszeli "házibulin", amiről kiderült: egy többségében férfiak részvételével zajlott szexparti volt, ahonnan Szájer az ereszcsatornán próbált menekülni. A belga ügyészség közleménye szerint Szájer hátizsákjában drogot találtak.

Ahogy arról január elején beszámoltunk: Szájer megválik diplomata-útlevelétől, ezért a belga hatóságok lefolytathatják ellene a büntetőeljárást kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt.

Figyelmébe ajánljuk