Szájer visszaadja diplomata-útlevelét

  • narancs.hu
  • 2021.01.05 09:07

Belpol

Ezzel lehetővé válik a felelősségre vonása Belgiumban. 

Megválik diplomata-útlevelétől Szájer József, ezért a belga hatóságok lefolytathatják ellene a büntetőeljárást kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt - írja a Blikk. 

Mint ismert, a Fidesz európai parlamenti képviselője november végén jelentette be, hogy december 31-ével lemond a mandátumáról,  két nappal később azonban kiderült, hogy Szájer a lemondása előtt egy 25 fős, főleg férfiak részvételével zajlott szexpartin vett részt, amelyet a rendőrség számolt fel, és ahonnan az ereszcsatornán próbált elmenekülni. Szájer táskájában a rendőrök drogot is találtak, erről a politikus állítja, hogy semmi köze hozzá

Korábban a belga ügyészség viszont azt közölte, hogy a kábítószerrel való visszaélés miatti büntetőeljárást addig nem lehet lefolytatni, amíg a diplomáciai vagy a parlamenti mentelmi jog meg nem szűnik, és bár a parlamenti mandátumával Szájernek megszűnt a parlamenti képviselői mentelmi joga is, EP-képviselőként magyar diplomáciai útlevele is volt.

A Blikk azt írja, a magyar külügyminisztérium sokáig nem árulta el, hogy brüsszeli mandátuma lejárta után bevonja-e Szájer okafogyottá vált diplomáciai útlevelét, de végül harmadszori rákérdezésre azt közölték:

"Szájer József képviselő úr jelezte, hogy visszaküldi a diplomata útlevelét."

Arról nem írtak, hogy ez mikor történik meg, de a válasz alapján feltehetően a közeljövőben, így viszont Szájer felelősségre vonható lesz Belgiumban. 

 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.