GFG portálja, a 888 lett a „zsidó olimpia” médiapartnere

  • narancs.hu
  • 2019.01.21 15:11

Belpol

„Nagy siker ez hazánknak, hiszen minden idők egyik legnagyobb multisporteseményének adhatunk majd otthont” - írják.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy a médiapartnerei lehetünk az idei legnagyobb sport- és kulturális eseménynek” - közölte a G.Fodor Gábor politológusnak, a Századvég Alapítvány elnökének főszerkesztősége alatt működő kormányközeli portál, a 888.hu.

Mint írják, Magyarországon rendezik a Maccabi Európa Játékokat 2019. július 29. és augusztus 7. között. „Nagy siker ez hazánknak, hiszen minden idők egyik legnagyobb multisporteseményének adhatunk majd otthont” - fogalmaznak.

A Maccabi Európa Játékokat négyévente rendezik meg, két évvel az izraeli Maccabi Világjátékok után. Közel háromezer sportoló vesz részt a játékokon, mintegy 20 sportágban.

A „zsidó olimpiaként” elhíresült rendezvényre a kormány 2015-ben 2,1 milliárd forintot kerített el, amit 2018-ban tovább 950 millió, 2019-ben pedig 1,905 milliárd forinttal biztosított meg.sporttevékenység támogatása címén a rendező MTK-nak és az EMG 2019 Sport Kft.-nak.

Ezen felül létesítményfejlesztési forrásként 2018-ban 11,9 milliárdot csoportosított át a kormány 2019-ben pedig 13,4 milliárdot tervez. Továbbá a kormány felmentést ad a közbeszerzési eljárások alól a szolgáltatások és árubeszerzés terén. Ha ez még nem volna elég, 450 millió forintért új Sportpark épülhet, amely magába foglal egy eSport arénát is. - számolt be korábban a 444.hu.

Egyébként 2018 szeptemberében még arról írtak (például a 168 óra), hogy a Maccabi Európai Játékok szervezése körül nincs haladás, amiről sem a Mazsihiz, sem az MTK, sem a Nemzeti Sportközpont és még Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter sem adott tájékoztatást.

G. Fodor Gábor a Facebook-on megosztotta, hogy a Magyar Narancs beszámolt a hírről. A bejegyzésben továbbá azt írja, hogy „a jól értesül Magyar Narancs egyébként azt sem tudja jól, hogy mi a szerepem a Századvégnél”. A hibát javítottuk, a titulusát először a Századvég hivatalos oldaláról szemléztük.


Neked ajánljuk