Gödöllőn is vízkorlátozást vezettek be

  • narancs.hu
  • 2022. július 5.

Belpol

A rendkívül magas hőmérséklet és a csapadékhiány miatt merültek fel ellátási problémák.

Hétfőn jelent meg a tájékoztatás Gödöllő önkormányzatának honlapján az elsőfokú vízkorlátozás elrendeléséről. Gémesi György polgármester a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezésére rendelte el a korlátozást, ami július 4-től visszavonásig érvényes.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint „a rendkívül magas hőmérsékletű, csapadék nélküli időjárás miatt jelentkező ellátási problémák megoldásaként, a folyamatos ivóvíz ellátása érdekében” volt szükség az intézkedésre. A vízkorlátozás ideje alatt Gödöllő közigazgatási területein az ivóvíz-hálózatról tilos:

  • a tömlős locsolás 6 és 23 óra között,
  • a járdák, utak mosása,
  • automata öntözőberendezések működtetése,
  • gépjárművek tömlős mosása,
  • úszómedencék feltöltése.

Az önkormányzat szerint a korlátozást a jelentősen megnövekedett vízfogyasztás és az ellátás biztonsága indokolja, mivel az elmúlt napokban 10 000 köbméterről 40 000 köbméterre nőt a felhasznált víz mennyisége a városban.

Az elmúlt napokban több településen is vízhiány lépett fel, sok helyen pedig szintén vízkorlátozást vezettek be. Először Túrkevén és Jászberényben történtek hasonló intézkedések, de múlt héten már tíz Pest megyei településen is átmeneti vízhiányról számoltak be. Solymáron és Pomázon szintén elsőfokú vízkorlátozás lépett életbe, a vízhiánnyal küzdő települések száma azonban egyre nő.

(Címlapképünkön: Gémesi György, Gödöllő polgármestere)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk