Gulyás: "A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett"

  • narancs.hu
  • 2021. április 13.

Belpol

A miniszter szerint Karácsony szórakoztató vitát folytat magával.

“Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük. A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy Főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal” - válaszolta a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség az atv.hu kérdéseire.

Ahogy azt mi is megírtuk, Karácsony Gergely arról beszélt az RTL Híradónak, hogy kész lemondani a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, ha nem épül meg a Ferencvárosba tervezett Diákváros. Mint mondta: "Ha nincs Diákváros, akkor élesen felmerül a kérdés, hogy van-e atlétikai világbajnokság.

Karácsony azt is kijelentette, hogy erről elég lenne egy e-mailt küldenie a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek, de ezt szeretné elkerülni. A főváros vezetősége azért tiltakozik, mert a kormány a Diákváros tervezett helyén egy kínai egyetemnek építene kampuszt. A kormány álláspontja szerint a kínai elitegyetem érkezése csak még indokoltabbá teszi a Diákváros megépítését.

A miniszter múlt csütörtökön a Kormányinfón egy újságírói kérdésre azt mondta: kötöttek egy megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel a megválasztását követően. Ennek része a Diákváros is. “Látom azt a főváros kommunikációjában, hogy egy egyetem, a világ élvonalába tartozó Fudan Egyetem budapesti kampuszának a megnyitását a Diákvárossal szemben próbálják meg értelmezni”.

Gulyás Gergely szerint a döntés, hogy a világ egyik elitegyeteme, a Fudan itt Magyarországon jelenjen meg és folytasson oktatást, “az nem hogy nem áll szemben a Diákvárossal, hanem értelmet ad neki”.

Figyelmébe ajánljuk