Gulyás ígéri: egyszer majd bocsánatot fognak kérni a Helsinkitől

  • narancs.hu
  • 2019. november 21.

Belpol

Vajon ezúttal sikerül tényleg "tudomásul venni" a Kúria döntését?

Újabb fejlemény állt be a Magyar Helsinki Bizottság perében. Persze nem jogi, mert a Kúria már kimondta, hogy "a kormány 2017-es nemzeti konzultációja valótlan és jó hírnevét sértő állításokat fogalmazott meg a Magyar Helsinki Bizottságról".

Ennek ellenére a bocsánatkérés eddig nem igazán jött össze a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Gulyás Gergely azonban a mai Kormányinfóban megerősítette, hogy amint kézhez kapják, végre fogják hajtani a jogerős ítéletet, és bocsánatot fognak kérni a Magyar Helsinki Bizottságtól.

Gulyás Gergely

Gulyás Gergely

Fotó: MTI

Mint ismeretes, nem csak az MTI-nél kell közzétenni kormány bocsánatkérését, hanem a kormany.hu nyitóoldalának is 30 napig ezzel kell majd kezdődnie, hiszen a 8 millió választópolgárhoz eljuttatott hazugsággal csak ez lehet arányos elégtétel.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nem igazán akar bocsánatot kérni a Helsinki Bizottságtól

Tudomásul veszik a Kúria döntését, de SOROS! Ahogy arról szerdán mi is beszámoltunk, a Kúria ítélete szerint "a kormány 2017-es nemzeti konzultációja valótlan és jó hírnevét sértő állításokat fogalmazott meg a Magyar Helsinki Bizottságról". A civil szervezet közleményében a döntéshez hozzáteszi: "Az ítélet kétmillió forintos sérelemdíjra kötelezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.