Nem indít nyomozást a rendőrség Borkai feltételezett drogfogyasztásával kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2019. november 21.

Belpol

Pedig a hatóság nagyon vizsgálódott, de nem talált semmi gyanúsat.

Mivel hiányzik a bűncselekmény gyanúja, nem indít nyomozást Borkai Zsolt feltételezett drogfogyasztásával kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – állítja a Pesti Srácok a birtokukba jutott rendőrségi határozat alapján. Mint írják, a hatóság minden rendelkezésre álló bizonyítékot megvizsgált, és úgy találták, mindez nem elegendő ahhoz, hogy büntetőeljárást lehessen indítani.

Megszólalt P. József: „a felvételeket elvittem Borkainak, de nem zsaroltam meg"

Elárulta a teljes nevét is. „2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak.

A rendőrségi határozat részletezi, hogy Borkai a kiszivárgott fényképeken, illetve videófelvételeken „kábítószergyanús növényi törmelék, vagy egyéb állagú anyag, illetve kábítószer fogyasztására utaló magatartás tanúsítása nem látható”. Továbbá kiemelték, a felvételek eleve bizonytalan forrásból származnak, a Borkai droghasználatáról szóló híresztelések pedig önmagukban nem alapozhatják meg a nyomozás megkezdését.

Figyelmébe ajánljuk