Gyurcsány vizsgálatot követel robbanócsipogó-ügyben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 18.

Belpol

A DK elnöke szerint a kormány tudhatott arról, hogy magyar cégen keresztül jutottak el a személyhívók a Hezbollah tagjaihoz.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy vizsgálat tisztázza a magyar kormány és minden magyar érdekű fél szerepét a Hezbollah tagjait megölő vagy megsebesítő felrobbantott személyhívók ügyében.

A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc ezt az indítványt a Facebookon tette közzé.

Posztjából az derül ki, hogy szerinte Orbán Viktor miniszterelnök tudhatott arról, hogy a csipogókat magyar cégen keresztül vették meg, mert „a Földön nincs olyan, hogy erről a magyarországi titkosszolgálatok nem tudtak”.

A korábbi miniszterelnök úgy fogalmaz, „Orbán híresen jó kapcsolatot ápol Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, de eddig még nem fordult elő olyan, hogy Magyarországot is belekeverte volna az évtizedek óta tartó véres konfliktusba. Ezzel a döntésével a magyar embereket terroristák célpontjává tette”.

Úgy gondolja, ha Orbán Viktor azzal védekezne, hogy nem tudott erről az üzletről, az meg „azt jelenti, hogy Magyarország még sosem volt ennyire gyenge és kiszolgáltatott”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk