Rogán Antaltól a NER közeli milliárdoshoz kerültek a magyarok telefonszámai

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 18.

Belpol

Balásy Gyula cége több százezer állampolgárhoz ért a „nemzeti konzultáció” üzenetével.

„Szuverenitásunk védelméről” szóló üzenettel kereste a magyar embereket Balásy Gyula NER-közeli milliárdos kommunikációs cége, a Lounge Design Kft., a „robothangos” hívásokban arról volt szó, hogy az EU nyomást gyakorol Magyarországra, hogy járuljon hozzá „az orosz-ukrán háború finanszírozásához”, miközben a pedagógusbérekhez szükséges forrásokat nem kapja meg a kormány Brüsszeltől.

A Lakmusz a közérdekű adatigényléssel betekinthetett a szerződésekbe, és arról ír, hogy

a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda összesen 383 ezer telefonszámot bocsátott a megbízást teljesítő Balásy-cég rendelkezésére.

A Lounge Design nettó 12,7 millió forintot kért a „kampányspecifikus telefonos hanghívásokért”. A cég a megbízáshoz csatolt beszámoló szerint „elégedett volt az adatok minőségével”, és az adattisztítás – a duplikátumok és érvénytelen kontaktok kiszűrése – után az elérhetőségekből csak minimálisan kellett faragni, így végül 351 722 telefonszámot hívtak fel. A tisztított adatbázisból 250 398 ember (71,19 százalék) vette fel a telefont.

A lap nem tudta kideríteni, hogy milyen módon jutott hozzá Rogán Antal minisztériuma ezekhez a telefonszámokhoz. Egy, a minisztérium honlapján szereplő online tájékoztatóból csak annyi derül ki a telefonszámok gyűjtéséről, hogy azokat keresték fel a konzultációs kampányban, akik korábban önkéntesen hozzájárultak ahhoz, hogy telefonszámukat további kapcsolattartás, véleménykérés vagy tájékoztatás céljából a kormány kezelje – írja a lap. Azt sem tudhatjuk, hogy tájékoztatták-e a telefonok tulajdonosait arról, hogy telefonszámaikat a kormány majd továbbadja Balásy Gyula cégének és az Optimusz Direkt Marketing Kft.-nek

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk