Karsai Dániel videón mutatja be, két év alatt mennyit romlott az állapota

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Belpol

Megmutatja, mit tesz az ALS az emberi testtel.

Friss videót tett közzé fizikai állapotának változásáról, romlásáról Karsai Dániel alkotmányjogász, akinél tavaly nyáron diagnosztizáltak ALS betegséget, ami a központi idegrendszer mozgásért, beszédért, nyelésért és légzésért felelős izmainak pusztulásával, idővel teljes bénulással és fulladással jár.

"A halállal való szembenézés kínkeserves, úgy is mondhatnám, nagyon szar dolog. Pontosan két éve, 2021. november 20-án vizsgáztam le Ju-jistuból barna övre. Ekkor, 44 évesen, fizikailag és mentálisan a csúcson voltam. Két évvel később, az ALS előrehaladott állapotában gyógytornázás közben a képességeim maximumát a fekvésből felállás jelenti" – írja Facebook bejegyzésében. A videóban összevágták az övvizsga és a gyógytorna jeleneteit.

Tökéletesen látszik rajta, ez a betegség hogyan emészti fel az embert. A célom vele nem az önsajnáltatás, hanem minél teljesebb kép adása a helyzetről, amiben vagyok.

Mint ismert, Karsai Dániel a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán megy perre azért, hogy maga dönthessen az élete végéről. Mivel az aktív életvégi döntések nem legálisak Magyarországon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk