Habony Árpád belevetette magát a kormányzati kommunikáció sűrűjébe

  • narancs.hu
  • 2020. január 24.

Belpol

Visszatért és egyből megmondta a tutit.

Habony Árpád keze lehet a kormány kommunikációs stratégiájának legújabb elemeiben, írja a Népszava. Az "üzletszerűen űzött börtönkártérítési perek, a gyöngyöspatai romák munka nélkül felvett milliós kártérítése, vagy a korrupt bíróságok" mind beilleszthető egy kommunikációs stratégiába, mondta a lap egyik forrása.

A lap megjegyzi, hogy a "Szeviép-ügyben az elsőfokú ítéleteket enyhítő bírónő Nové Ágnes családi cége több önkormányzattól is megrendelést kapott, ami felveti az elfogultság gyanúját. Az Emberi Jogok Európai Bírósága által a börtönviszonyok miatt is olyan ügyekben születtek több milliós kártérítési döntések, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy a társadalom igazságérzetét lehessen velük borzolni - ilyenben részesült mások mellett az olaszliszkai lincselés több résztvevője is. Ehhez adódott a gyöngyöspatai romák számára megítélt kártérítés a szegregáció miatt."

Ezt a három ügyet pedig fel lehetett fűzni egy kommunikációs szálra, még pedig arra, hogy "a korrupt bíróságokon sorra születnek a magyar költségvetést terhelő ítéletek, amelyek révén bűnözők és romák kapnak sok millió forintot munka nélkül", ahogy a Népszava forrásai fogalmaznak.

A Fidesz február 13-14-én tartja az évadnyitó frakcióülését, ahol éppen ezeket a témákat fogják tárgyalni, így feltehetőleg hallunk még róluk bőven az elkövetkező hetekben is.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.