Hadházy a képviselői eskü letétele után sem vesz majd részt a parlamenti munkában

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 30.

Belpol

Nem akar segíteni a Fidesznek a parlamenti demokrácia látszatának fenntartásában. Mindenkit biztosított, nem lesz Hadházy-párt.

Zugló megválasztott képviselője várhatóan október 10-én teheti le a képviselői esküjét. Hadházy Ákos az RTL-nek úgy nyilatkozott ettől függetlenül nem vesz majd részt a parlamenti munkában:

Ezentúl is mindent meg fogok tenni, hogy ne segítsek a Fidesznek egy parlamenti demokrácia látszatának fenntartásával.

Nem fogok például fizetős, de semmi plusz munkával járó díszpozíciókat elfoglalni és nem fogok interpellálgatni úgy, hogy közben tudom: soha nem kapunk valódi válaszokat."

Bár a képviselő korábban beszélt arról, ha pártot alapítana Jaksity Györgyöt feltétlenül megkeresné. Most elmondása szerint nem tartja fontosnak a pártalapítás kérdését, mert "jelenleg a legjobb, legideálisabb párttal sem biztos, hogy le lehetne győzni a kormányt".

Nem szeretne örökké független képviselő lenni, de szerinte új pártot csak akkor szabad csinálni, ha az tényleg alkalmas a kormány leváltására. "Újabb és újabb egyszemélyes show-kat biztos, hogy nincs értelme csinálni."

Kijelentette,"olyan, hogy Hadházy-párt, biztosan nem lesz". De ha lesz 10-15 olyan, fajsúlyos személy, aki a politikában vagy a politikán kívül a saját területén komoly dolgokat letett az asztalra és az arcát adja, akkor szerinte van értelme egy új pártnak, és abba szívesen belépne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk