Hadházy Ákos pótesküt tehet október 10-én, hogy felvehesse mandátumát

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 29.

Belpol

Fél évvel a választások után, késő este adnak neki alkalmat erre.

Az RTL.hu úgy tudja, több mint fél évvel az országgyűlési választások után Hadházy Ákos leteheti hivatali esküjét.

Értesüléseik szerint erről a Házbizottság döntött a csütörtöki ülésén, a hírt pedig az ülésen részt vevő Szabó Szabolcs momentumos képviselő erősítette meg. Elmondta, hogy Hadházy mint Zugló független képviselője a parlament október 10-ei ülésén teheti le az esküt. Az eskütétel időpontja valamikor késő este lesz, a Fidesz javaslatára a napirend utáni felszólalások után.

Utóbbi némileg szokatlan eljárás, ugyanis a képviselők eskütétele általában a napirend előtt ifelszólalások előtt szokott zajlani. 

Az RTL emlékeztet, hogy a Hadházy Ákos a héten azért nem tehette le az esküt, mert Kövér László hétfőn csak a két jobbikos képviselőt engedte felesküdni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk