Hadházy Ákos: a behazudott havi 2,8 millió maszknak csak a tizedét sikerült legyártani Sátoraljaújhelyen

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 2.

Belpol

Mégsem olyan csodagép az Orbán által is meglátogatott kínai maszkgyártó gép?

"A Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka végül bevallotta, hogy a behazudott havi 2,8 millió, azaz összesen 9 millió maszk helyett április óta összesen csak tizedét, 890 ezret (!!) sikerült legyártani a kínai maszk gyártó csodagépsoron a sátoraljaújhelyi fegyházban. A kamu szám a miniszterelnök vicces propaganda videójában hangzott el többször is" - írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Április elején mi is megírtuk, hogy a miniszterelnök ellátogatott a sátoraljaújhelyi fegyházba, ahová akkor érkezett meg Kínából egy szájmaszkok gyártására alkalmas gépezet.

"A kormányfőt végigkalauzolták a műhelyben, és elmondták neki, hogy a gép 2,8 millió darab maszkot tud gyártani egy hónap alatt. Távozásakor Orbán Viktor is magával vitt egy maszkot" - írta akkor a hirado.hu.

Hadházy Ákos rákérdezett a Büntetés-végrehajtás országos parancsnokánál, vajon mennyi maszkot gyártott a kínai csodagép, tájékoztatásukban azt közölték, hogy

"2020. július 17-ei adatok alapján - 2020. május 25-e óta 869 340 darab maszk készült el. A hivatkozott mintegy 2,8 millió darab/hó adat a büntetés-végrehajtás teljes, maximális gyártási kapacitását fedi le az automata gépsorokon."

"Több magyarázat lehet a blamázsra

1) a miniszterelnök képébe hazudott a börtönparancsnok (nem valószínű),

2) Orbán tudta, hogy a gép semmire sem jó, de szükség volt egy jól megtervezett propagandahírre, és/vagy

3) a kínaiak tréfálták meg a nekik gazsuláló miniszterelnököt" - összegez Hadházy.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.