Hadházy Ákos: ismét hírt hamisított a közmédia

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 30.

Belpol

HPD=Hírhamisító Papp Dániel.

„Nehéz dolog lenne sorrendbe tenni, hogy a „köztévé” aljas hírhamisításai közül melyik a legnyilvánvalóbb és legszemtelenebb. De amit a hírhamisító vezérigazgató ma megengedett magának, az biztosan dobogós” – kezdi legfrissebb FB-posztját Hadházy Ákos.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A történet azzal indult, hogy a mai napon ellenzéki politikus, köztük Hadházy Ákos ellátogatott a közmédia épületébe, annak apropóján, hogy a bíróság a múlt héten kimondta: jogszerűtlen volt az ellenzéki képviselők eltávolítása a Kunigunda utcából tavaly decemberben.

Hadházy azt írja: „Azt hazudják, hogy én nyilatkozatomban „politikai nyomásgyakorlást szorgalmaztam a műsorszerkesztésre”. A „tudósításban“ be is vágják azt a két szót, amikor politikai nyomásgyakorlásról beszélek.

Az ellenzék szerint politikai nyomást kell gyakorolni a műsorszerkesztésre a közmédiában

Politikai nyomást kell gyakorolni a műsorszerkesztésre - erről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszélt a közmédia épületénél. Az ellenzéki képviselők hétfő reggel újra az MTVA-hoz vonultak. A DK, a Párbeszéd, az MSZP és Liberálisok képviselője is arról beszélt, hogy szerintük hogyan kellene szerkeszteni a műsorokat.

Csak éppen az van, hogy én nem a műsorszerkesztésről beszéltem, hanem konkrétan egy konszenzusos vezető kinevezéséről az MTVA élére, illetve a fizetett kormánypropaganda tiltásáról. Ez a Mérce videójából könnyen ellenőrizhető (4:25-től).

Nehéz szavakat találni, hogyan merik ezt az egészen átlátszó hazugságot megtenni - de persze tudjuk, miért ilyen bátrak. Azért mert hagyjuk.Ha kell, századszor is elmondom azoknak, akik szerint nem lehet mást tenni, mint mérgelődni, úgysem tudjuk elérni a hírhamisító távozását: még egyáltalán nem tettünk meg mindent. Sőt. HPD (értsd: Híhamisító Papp Dániel) ma kénytelen volt fogadni bennünket, de ez csak az első, legkisebb lépés.”

Figyelmébe ajánljuk