Hadházy Ákos pert nyert az Origo és a Ripost ellen

  • narancs.hu
  • 2020. december 20.

Belpol

Összesen 1,8 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük.

"A héten – majdnem négy évvel a cikkek megjelenése után – jogerőssé vált az ítélet, amely kimondta, hogy ez hazugság volt. A Ripost és az Origo köteles közzétenni az ítéletet, illetve összesen 1,8 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük", közölte a Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

Az ügyről így ír bejegyzésében a képviselő: „az összes mocsok közül, amit rám hányt a kormánypárti média, az volt a legnagyobb szemétség, amikor a szüleimet akarták besározni, mondván, hogy strómanként benne voltak valamilyen törvénytelen földügyletben. Érdemes tudni: idős szüleim 6,5 hektár szőlőt művelnek, amit 40 év alatt apránként vettek és saját kezűleg telepítettek, maguk művelik a mai napig."

Ebből kerekített a "revolvermédiá"  eg történetet, amiben volt Hadházy-klán”, "mesés birtok", és még azt is állították, "hogy Twickel báró strómanjai vagyunk…", írta.

Hadházy örül az igazság győzelmének, de figyelmeztet: a per és az ítélet nem oldja meg azt, hogy a mai napig visszahallja, hogy a családja révén benve volt a földmutyiban — „ez volt a céljuk, ezt elérték, a pénzt meg majd megkapják Rogánéktól kormányzati hirdetések formájában.“

Figyelmébe ajánljuk