Hadházy: Életveszélyessé vált az a kisvaszari ház, amire uniós támogatásból 200 milliót költöttek

  • narancs.hu
  • 2022. június 13.

Belpol

Állítólag a polgármester azt mondta a lakóknak, hogy keressenek maguknak másik lakást.

Életveszélyessé vált a múlt heti esőzés után az a kisvaszari ház, amit az önkormányzat elvileg felújított a 200 milliós uniós pénzből – írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook oldalán. A poszt szerint a lakók egy nagy reccsenést hallottak, majd látták, hogy a födém megrogyott és a vakolat lehullott.

Hadházy elmondása szerint a ház korábban az önkormányzat nevére került, hogy egy 200 milliós uniós projekt részeként felújítsa, majd szociális bérlakásként használhassák az ott lakók. Bejegyzésben azt írja, hogy a „felújításból” azonban csak néhány nyílászáró cseréje, egy fa kályha és egy mosógép lett, mert „elfogyott” a pénz.

A képviselő már korábban is foglalkozott az üggyel, Kisvaszarról jelentkezett be azon a napon, amikor az Országgyűlés alakuló ülése volt. Akkor egy olyan roma családhoz látogatott el, akiket folyamatos retorzió ér a polgármester részéről, mert a nevüket felvállalva számoltak be a roma felzárkóztatásra adott uniós pénzek állítólagos elcsalásáról.

Hadházy kzölése szerint a polgármester a lakóknak az omladozó, életveszélyessé vált ház miatt most csak annyit mondott, hogy „támasszák ki oszlopokkal a gerendákat és a falakat, és keressenek maguknak máshol lakást. És ha esetleg a biztosító fizet, akkor majd megcsinálják. Ígérte, hogy faoszlopokat adnak majd, de egyelőre nem érkezett semmi”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk