Nem lépteti vissza az MSZP Tóth Csabát

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 25.

Belpol

Továbbra is a párt jelöltje. 

Karácsony Gergely az RTL Klub híradójának nyilatkozva elmondta, a Párbeszéd hivatalosan kiállt Tóth Csaba mögül a zuglói előválasztáson. Ennek azért van jelentősége, mert a miniszterelnök-jelölt a pénteki vitán azt mondta, ő biztosan nem szavazna az MSZP-s Tóth-ra, a DK pedig szombat délelőtt arra kérte a főpolgármestert, hivatalosan jelezze feléjük, hogy támogatja-e a politikust, mert ha nem, akkor ők is megvonják a támogatásukat – ez délutánig nem történt meg, ezért a párt úgy döntött „a hallgatás beleegyezés” alapon, hogy megvonja a támogatását Tóth Csabától. 

Karácsony arra kérte a DK-t, ugyanezt tegyék meg a saját jelöltjükkel, Ráczné Földi Judittal kapcsolatban is, akiről a napokban egy offshore-gyanús ügy derült ki. Ráczné az ellene felhozott vádakat tagadta az RTL Klubnak; úgy érzi, hogy lejárató kampány folyik ellene. 

A csatorna megkereste az MSZP-t is Tóth Csaba miatt; a sajtóosztálytól azt a választ kapta, hogy a politikus a párt jelöltje, minden másról a választók döntenek – tehát nem léptetik vissza az indulástól. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk