Hadházy szerint Boldog István korrupciós ügye miatt nyomozhat az ügyészség

  • narancs.hu
  • 2019. október 1.

Belpol

Visszanyal a Cola?

A Központi Nyomozó Főügyészség egy képviselőt és önkormányzatokat érintő korrupciós bűncselekmények miatt nyomoz Jász-Nagykun-Szolnok 4-es választókerületében – állítja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, akinek Polt Péter legfőbb ügyész a napokban küldött egy szűkszavú levelet. A politikus birtokába került információk alapján fordult Polthoz, aki azt válaszolta, hogy van folyamatban olyan büntetőügy, amely megfelel Hadházy kérdéseiben sorolt paramétereknek – írta meg a 24.hu

Az érintett választókerületben az a Boldog István a képviselő, aki a Coca-Cola termékeinek bojkottjára szólította fel az embereket, amiért a multi meleg párokat tett a plakátjaira. Hadházy szerint egyértelmű, hogy az ügyész levelében róla van szó, de a fideszes politikus egyelőre nem gyanúsított.

Hadházy Ákos keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: Boldog István megzsarolta a választókerülete polgármestereit, hogy csak akkor kapnak uniós támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, ha hajlandók az általa preferált cégeknek adni munkát. Úgy tudja, Boldog 2017-ben Kétpóra rendelte a környék településvezetőit, és ott adta ki nekik a „parancsot”.

A képviselő példát is hozott: a Profiter Machine Kft. 2017 májusig teljesen más néven, Székesfehérváron elektronikai profillal működött, és 2016-ban alig több mint 6 millió forint bevételt gyűjtött össze. 2017-ben megvette egy jászberényi nő, átnevezte, majd 343 millió forintos bevételt halmozott fel 2018-ra, amiből 37 millió nyereséget ért el. A nyilvánosan elérhető adatok szerint 2017 októberében nyert először közbeszerzést a társaság, éppen Kétpón, ahol Boldog polgármester korábban volt. Ezt követően tucatnyinál is több alkalommal nyert, de érdekes mód egyetlen kivétellel minden munkát az érintett választókerülethez tartozó településeken, Kétpón, Mezőtúron és Kunszentmártonban húzta be.

Neked ajánljuk