Jakab Péter a zaklatási ügyről: Nem vagyok nyomozóhatóság

  • narancs.hu
  • 2022. május 16.

Belpol

Szilágyi György szerinte egy vehemens ember, nem érti, miért nem védte meg a barátnőjét. 

„Van egy állítás, van egy tagadás, én nem vagyok nyomozóhatóság, nem fogok kenetet meg látleletet venni. Ha az eljárás véget ért, akkor ebből levonom a megfelelő következtetéseket” – mondta Jakab Péter a Magyar Hangnak adott interjújában. A Jobbik újraválasztott elnökét a párton belüli botrányról is kérdezték: mint ismert, a párt korábbi alelnökének, Szilágyi György élettársát egy ököritófülpösi pártrendezvényen egy korábbi polgármester megpróbálta megerőszakolni, az ügyben nyomozás is indult

A párt kongresszusán, amikor Jakab felszólalt, Szilágyi György és társai kivonultak. Erre Jakab Péter azt mondta, „a hátsó sorokban volt kivonulás, én előre néztem nem hátra. (…) Mindenki véleményt formálhat, amíg azt kulturált körülmények között megteszi. Arra vagyok büszke, hogy összességében a kongresszus egésze hangos szó nélkül zajlott le”.

Állítása szerint Szilágyi annyit mondott neki a pártrendezvényen, hogy az egyik jobbikos politikus politikus közeledett a barátnője felé, tud-e erről ő valamit. „Mondtam, hogy semmit. Ott voltam én is, a kollégáim is, oda lehetett volna hozzánk jönni, ha bárkit bármilyen sérelem ér, de nem történt ilyen, ez a hölgy jókedvűen távozott erről az eseményről. Ettől függetlenül Szilágyi Györgynek joga és kötelessége megkeresni a saját igazát, csak azt nem értem a mai napig sem, hogy miért nem akkor, decemberben tette ezt, miért várt vele öt hónapot. Ráadásul akkor sem rendőrségi eljárást kezdeményezett, hanem az etikai bizottságtól várja el, hogy mi nyomozzunk”.

„Szilágyi Gyuri azért elég vehemens ember, a futballhuliganizmus szubkultúrájából jött, ezért nem értem, hogy nem védte meg azonnal a barátnőjét, ha valóban sérelem érte”

– mondta még Jakab Péter. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk