Létrejött a főpolgármester-jelölti vita Karácsony és Vitézy között – a kommentszekcióban

  • narancs.hu
  • 2024. április 1.

Belpol

Karácsony szerint egy politikusnak tűrnie kell a kritikát. Vitézy szerint ő jól tűri, és nem menekül a vita elől. 

Karácsony Gergely Facebook-oldalán esett egymásnak a főpolgármester és kihívója, Vitézy Dávid. Karácsony vasárnap megosztotta a G7 cikkét, amelyben arról írt a lap, hogy a Bubi 2014-es bevezetett első verziója bukás volt, míg a 2019 utáni új rendszere siker. 

Mivel Vitézy volt a BKK vezetője az első verzió bevezetésekor, ezért reagált Karácsony posztjára. Mint írta, „A Bubit a semmiből valósítottuk meg a 10 évvel ezelőtt az akkor elérhető legjobb technológiával. Végigtárgyaltuk rengeteg ellenséges, parkolóhelyeket feladni nem akaró kerülettel. 2014 után a BKK Tarlós második ciklusában valóban jóval kevesebb figyelmet fordított a Bubira, mint kellett volna – ezt sokszor elmondtam akkoriban. Ahogy azt is több interjúban elmondtam az elmúlt napokban is: helyesnek tartom, hogy egy évtized után a Bubi megújult, sőt, a bővítését is szükségesnek tartom.” Illetve hozzátette, 

„Szomorúan látom, hogy a húsvéti ünnepet is lejáratással töltöd és minden áron próbálsz lerángatni a számodra oly otthonos politikai mocsárba.”

Karácsony reagált Vizéy kommentjére: „Egy politikusnak tűrni kell a kritikát, úgy látom, ez neked nehezen megy. Ebben az ügyben ráadásul nem velem vitatkozol, hanem a tényekkel: a G7 tényekre alapozott cikkével és az onnan átvett szó szerinti idézettel.”

Jött a válasz Vitézytől, miszerint „kaptam már elég alaptalan vádaskodást az előző főpolgármestertől is, hidd el, jól bírom – viszont úgy tűnik, nem csak a vita előli menekülést sikerült elsajátítani Tarlós Istvántól.” Az LMP jelöltje ezt arra értette, hogy Karácsony Gergely nem akar kiállni vitázni, amíg Vitézy vagy Szentkirályi Alexanra vissza nem lépnek a jelöltségtől, ugyanis úgy véli, mindkettőjük a Fidesz-jelöltje

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk