Hajnal Miklós: A Momentum elmúlt egy hónapos mozgását joggal éri kritika

  • narancs.hu
  • 2022. május 18.

Belpol

Az önkormányzati választáson szerinte közösen kell majd indulnia az ellenzéknek. 

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője az ATV Startban kedden arról beszélt, hogy a Momentum elmúlt egy hónapos mozgását joggal éri kritika, például a parlamenti esküről nem kommunikáltak tisztán és érthetően.

Hangsúlyozta, hogy a parlament falain kívül is politizálni kell, így például hétfőn kijött a parlamenti vitáról, mert a választókerületében leomlott egy fal a Böszörményi útra. Megjegyezte, vannak ügyek, amik előrébb valók a parlamenti vitánál.

Felidézte, hogy amikor a Fidesz ellenzékben volt, faluparlamenteket is szerveztek, szerinte ez egy jó gyakorlat, amire érdemes lenne építkezni.

Hajnal korábban bejelentkezett a Momentum elnöki posztjára, erről azt mondta, most kevésbé kapitányra van szükség az ellenzéki oldalon, hanem arra van szükség, hogy egyáltalán „kezdjünk el újra hajót építeni.”

Azt is mondta, 2026-ig még több választás is lesz, az egyik egy olyan választási rendszer, amit szívesen látnának Magyarországon – ez az európai parlamenti választás.

Az önkormányzati választáson szerinte közösen kell majd indulnia az ellenzéknek, hiszen az önkormányzatokban már most is közösen dolgoznak, ezt folytatni kell.

Szerinte a választások utáni pár nap sok csalódást okozott, és természetesen vannak viták a pártok között, de az ellenzéki pártvezetők felelőssége, hogy a koalíciókat egyben tartsák. A momentumos önkormányzatok ebből a szempontból szerinte jól teljesítenek többek között Újpesten vagy Terézvárosban.

Hajnal Miklós az ellenzék által kezdeményezett népszavazásról és a hasonló témában benyújtott ellenzéki törvényjavaslatokról azt mondta, nem félnek a népszavazástól, bele fognak állni, de felelősebbnek tartaná a kormánytól, ha megszavaznák ezt a közös javaslatot. A DK korábban jelezte, hogy ez az utolsó népszavazás, amit támogatnak, a momentumos politikus szerint azonban nem érdemes semmilyen eszközt kizárni, így a népszavazást sem.

Márki-Zay Péter új pártalapításával kapcsolatban azt mondta, nem számít elvándorlásra a többi ellenzéki pártból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk