Három hónapig várt Szél Bernadett, majd használhatatlan adatokat kapott Müller Cecíliától

  • narancs.hu
  • 2021. február 14.

Belpol

Nem elég, hogy régi információkat kapott, az országos tiszti főorvos nem arra válaszolt, amit kérdezett tőle. 

„Három hónapja vártam Müller Cecília válaszára a szociális intézmények helyzetével kapcsolatban, ami pénteken megérkezett. A tisztifőorvos asszony tovább már nem tudta halogatni a választ a hatályos szabályok szerint sem, de gondoskodott arról, hogy amit megkapok, használhatatlan legyen” – írta a Facebookon Szél Bernadett. 

A képviselő még három hónappal ezelőtti adatokat kapott, tehát a november 17-i állást ismerte meg, ami szerinte önmagában mutatja, hogy az akár 90 napos hosszabbítás mennyire kiüresíti az információs jogokat. Hozzátette, nem elég, hogy három hónappal ezelőtti adatokat küldtek el neki, de Müller Cecília nem arra válaszolt, amit kérdezett, mert ő a szociális otthonok aktuális fertőzöttségi adataira és arra volt kíváncsi, hogy a járvány kezdete óta hány és mely otthonokban jelent meg a vírus, illetve a halálozási adatokat is szerette volna megtudni. 

„Kezdjük ott, hogy sikerült olyan adatokat küldenie, amiben egy darab dátum sincs. Vagyis nem tudni, hogy milyen időszakra vonatkoznak a számok. Bár én az aktuális és a teljes pandémiás időszakra vonatkozó adatokat kértem, a táblázat valószínűleg a második hullám adatait tartalmazza, talán szeptember elejétől november közepéig. Nem tudjuk, mert ezt elfelejtették beleírni” – írta Szél. 

Figyelmébe ajánljuk