Havi 1,1 millióért ad tanácsokat a XXII. kerületi polgármesternek egy helyi fideszes képviselő

  • narancs.hu
  • 2024. október 21.

Belpol

A DK szerint ez összeférhetetlen, jogi úton akarják majd megszüntetni a helyzetet. 

Krieger Krisztina, Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője havonta 1,1 millió forintos megbízási díjért ad tanácsokat a kerületet vezető Karsay Ferenc fideszes polgármesternek – írja a HVG

A lap úgy tudja, Krieger tizenhét témakörben ad tanácsot a XXII. kerületi polgármesternek, a politikus a vagyonnyilatkozatában is feltünteti a havi bruttó 1,1 millió forintos megbízási díjat, amely a több százezer forintos képviselői tiszteletdíjon felül jár neki. Krieger Krisztina további bruttó 326 ezer forintos bevétellel is rendelkezik, amelyet könyveléssel foglalkozó egyéni vállalkozásán keresztül kap.

A HVG megkereste a politikust, valamint Karsay Ferenc polgármestert is, hogy megtudja: nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy egy olyan egyéni képviselő ad megbízási díjért tanácsokat a polgármesternek, aki jelenleg is a helyi testület tagja, illetve hogy pontosan milyen javaslatokat fogalmazott meg eddig Krieger Krisztina.

A XXII. kerületi polgármesteri hivatal előbb egy kétmondatos reakciót közölt, majd a teljes cikket látva nem járult hozzá annak a közléshez arra hivatkozva, hogy az első körben a lap csak kommunikációs tanácsadásra kérdezett rá. Az újbóli megkeresésre viszont érdemi választ nem küldtek.

Perlai Zoltán, a képviselő-testület DK-s tagja a lapnak azt mondta, a következő hónapokban keresni fogják azokat a jogi lehetőségeket, amelyek segítségével ezt a szerintük nemcsak etikátlan, hanem jogszerűtlen pozíciót megszüntethetik. Hozzátette, Krieger Krisztina az előző ciklusban elnöke volt a pénzügyi bizottságnak, alelnöke volt a környezet- és közrendvédelmi bizottságnak és tagja volt az oktatási bizottságnak is”. 

Budafok-Tétényben egyébként a fideszes Karsay Ferenc lett a polgármester, de a képviselő-testületben a kormánypártoknak már nincs többsége. 

(Borítóképünkön Karsay Ferenc. Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk