Vitézy a Rogánnal való egyeztetésről: Csárdi volt az egyetlen Tóni, aki támogatott

  • narancs.hu
  • 2024. október 21.

Belpol

Vitézy azzal védekezett, hogy visszatámadott, mondván Csárdi Antal már 2026-ra készül. 

Vitézy Dávid azzal próbálja lerázni magáról Csárdi Antal vádjait, hogy szerinte Csárdi csak a 2026-os kampányra készül – derül ki a politikus hvg.hu-nak és Telexnek küldött azonos válaszából. 

Mint arról beszámoltunk, az LMP-ből frissen kilépő Csárdi Antal parlamenti képviselő arról beszélt egy interjúban, hogy azért döntött a kilépés mellett, mert látott egy olyan bizonyítékot, amely szerint Ungár Péter LMP-elnök, Vitézy Dávid és a fideszes Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője már jóval azelőtt egyeztettek Vitézy későbbi főpolgármesteri kampányáról, hogy az LMP kongresszusa egyáltalán jelölte volna. A hírre reagálva megszólalt Hadházy Ákos volt LMP-s, már független képviselő is, aki azt írta, Vitézy Dávidnak le kellene mondania, és ha a hír igaz, akkor nincs helye a magyar politikában.

Vitézy erre azzal vágott vissza, hogy Csárdi és Hadházy szerinte csak a 2026-os kampányukat készítik elő, mert biztos egy új ellenzéki mozgalmat akarnak csinálni (ennek valószínűségéről itt írtunk): „Csárdi Tóni és Hadházy Ákos képviselő uraknak (és gondolom rövidesen még néhány, életképes ellenzéki párt nélkül maradt körzetes budapesti parlamenti képviselőnek) sok sikert kívánok a Duna-párt, vagy ki tudja milyen nevű, új ellenzéki mozgalmuk megalapításához – de kérem, hogy hagyjanak ki a 2026-os kampányukból” – írta Vitézy, hozzátéve, hogy nem akar az országos pártpolitikában részt venni, „a pletykálkodásra, hazudozásra, jólértesültséget álcázó árulásra és persze folyamatos kavarásra alapuló régi ellenzéki virtusból a jövőben is szeretnék kimaradni, és Budapest, illetve a magyar vasút valódi ügyeire koncentrálni, ahogy eddig is tettem”.

Azt is írta, hogy Csárdi egyébként mindvégig támogatta a kampányát, és állítása szerint „ő volt az egyetlen Tóni, aki ezt tette”, ráadásul Vitézy állítása szerint Csárdi volt az egyik LMP-s vezető, aki rábeszélte őt az indulásra jóval a párt erről szóló hivatalos döntései előtt. „Finoman szólva sem hiteles tehát az, amit most, 5 hónappal később, nyilvánvalóan a 2026-ra megindult országos pártpolitikai helyezkedés részeként előad” – írta a politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk