Házkutatás folyik a zuglói önkormányzatnál és a polgármesternél is

  • narancs.hu
  • 2022. február 23.

Belpol

Hadházy szerint egy olyan ügyről lehet szó, amely a kormány legmagasabb köreihez vezet.

Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint Horváth Csaba polgármester otthonában is – közölte Horváth Csaba a Facebookon.  

Hozzátette, az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerik, de mindenben együttműködnek az ügyészséggel. 

Hadházy Ákos független képviselő, zuglói képviselőjelölt a Facebook-oldalán azt írta, már korábban is hallott olyan információkat, amelyek arra utaltak, hogy ez be fog következni. Szerinte a SYS IT Services Kft.-t érintő nyomozásnak lehetnek az ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai, ehhez lehet köze a zuglói házkutatásoknak is.

A képviselő korábban arról írt, hogy a BKV számára bedolgozó Sys IT Kft. fiktív számlákat fogadhatott be a T-Systems, a 4iG és a Deutsche Telekom cégektől. Hadházy meg is kérdezte Polt Pétertől, hogy folyik-e nyomozás, a legfőbb ügyész azt írta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságán üzletszerűen elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. 

Hadházy szerint a SYS IT ügye a kormány legmagasabb köreihez vezet, mert a számlagyárként működő cég egy nagyon komoly csalássorozat központi szereplője.  

FRISSÍTÉS: Az ügyészség a hvg.hu kérdésére közölte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt jelenleg több helyszínen, köztük a zuglói önkormányzat épületében összehangolt eljárási cselekményeket folytat. A Központi Nyomozó Főügyészség azt is közölte, hogy az eljárásról egyelőre több adat nem közölhető a nyomozás eredményessége érdekében, ugyanakkor azt ígérték, hogy közleményt fognak kiadni az ügyről.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.