Heisler András: Az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad!

  • narancs.hu
  • 2023. május 8.

Belpol

A Mazsihisz elnöke szerint a kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít.

„Az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad!” – írja Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Facebookon. 

Heisler szerint a kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz képviselettel szemben. „Zsidó temetők megújítása, zsinagóga rekonstrukciós program, Izrael barátság, emelkedett hangulatú megemlékezések, fizikai biztonság. E díszletek között a magyar zsidóság szétverése, hagyományaink és függetlenségünk megszüntetése zajlik”. 

A Mazsihisz elnöke a vasárnapi elnökválasztásra is kitért. Mint írta: „Legyen szervilizmus mindenek felett! Ez a kormányzati elvárás a Mazsihisz vasárnap megválasztandó új elnökétől is. Volt már ilyen a történelmünkben. Akkor, a zsidók kemény szavakkal elítélték az életéért küzdő Izraelt. Volt már ilyen, akkor a zsidó tradíciókat a családok életéből kiűzték. Mazsihisz választáson arról fogunk dönteni, akarjuk-e ezt újra.

Ma a zsinagógáinkban félelem uralkodik. Félelem a jövőtől, a teljes bizonytalanságtól”. 

Heisler András úgy véli, hogy amit az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tesz a magyarországi ortodoxiával, az a zsidóság ellen elkövetett bűn. „Az EMIH területfoglaló akciója háborús állapotokat hozott létre: a hagyományos ortodox közösség tagjai 80 évvel a világégést követően szent tekercseiket, a Tóráikat és a szent szövegeket tartalmazó könyveiket próbálják az EMIH rablása elől menekíteni”. 

A Mazsihisz elnöke szerint, amennyiben nem lesznek erősek, diaszpórájuk lassan széthull és elveszik őseik öröksége. „S a gyalázatot követően az EMIH majd magában tombolhat. Ebben azonban tévednek. Mai gyarapodásukkal csak majdani zuhanásuk mélységét növelik. S ha bajban lesznek, ahogy jöttek, úgy fognak innen elmenni és nem hagynak mást csak a rombolást és az űrt”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk