Hiába a 400 milliós állami támogatás, nem indult be a hegyvidéki mélyépítő cég ásványvíz biznisze

Belpol

Eddig még nem kerültek forgalomba az Archibona Kft. borászati, valamint ásványvíz és üdítőital termékei. 

Végéhez ért az a cikksorozatunk, aminek középpontjában a XII. kerületi beruházások nagy nyertese, az Archibona Kft. áll.

Pár hete írtuk meg, hogy a kerületben több mint 30 hegyvidéki mélyépítési munkát lebonyolító társaság több mint 400 millió forint állami támogatást kapott egy nemesgulácsi ásványvíz-palackozó gépsor üzembe helyezésére. 

Arról nem volt információnk, hogy a palackozó tényleg elkészült-e, viszont első cikkünk megjelenése után az Archibona Kft. ügyvezetője válaszolt kérdéseinkre. Jakab Péter (nem a jobbikus politikus – B. M.) tájékoztatása szerint „a projekt befejezésének eredeti határideje 2020. februárja volt, azonban a kialakult koronavírus helyzet miatt határidő módosítást kérvényeztünk, melyet meg is kaptunk, így a projekt megvalósítása pedig 2020. 04. 20-án meg is történt”. 

Tehát a palackozó kis csúszással, de elkészült. Ugyanakkor első cikkünk írása során kiszúrtuk azt is, hogy az Archibona Kft. szerepel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisában, mint ásványvíz-palackozási, valamint borászati tevékenységet végző társaság – utóbbit nem Nemesgulácson, hanem Badacsonytördemicen végzi a cég. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen termékei kerültek eddig kereskedelmi forgalomba az Archibona Kft.-nek, azonban Jakab Péter újfent arról tájékoztatott, hogy

„társaságunk sem borászati, sem ásványvíz, üdítőital termékei jelenleg még nincsenek forgalomban”

  

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk