Hirtelen Tarlós lett a fák nagy barátja

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 30.

Belpol

Letiltotta a fakivágásokat a Tabánban. Kampányszelek fújnak.

"A külföldön tartózkodó Tarlós István főpolgármester tudomására jutott, hogy a Tabánban fákat akarnak kivágni. A főpolgármester a fakivágást azonnali hatállyal leállította" - jelent meg péntek reggel a budapest.hu oldalán a rövid és velős közlemény.

Az ügy háttere, hogy a tabáni lejtőn (a Krisztina körút–Kereszt utca–Naphegy utca álta közrefogott területen) egy új családi szabadidőpark készül, amelynek kivitelezéséhez fák kivágását tervezték - emlékeztet a hvg.hu. Eredetileg az ittlakunk.hu-n jelet meg a park híre, és természetesen nagy ellenkezés fogadta a fák ritkítását. A Főkert ekkor cáfolta a fakivágást, ám az ittlakunk.hu szerint "a területre 2019 januárjában részletes fafelmérés készült, mely alapján megállapítható, hogy a faállomány állapota nem felel meg a megnövekedett használati igényeknek", és "kiírásra kerültek a szükséges faápolási és egészségügyi fakivágási intézkedések".

A fenti közlemény szerint a hír egészen Tarlósig is eljutott, aki ráadásul külföldön tartózkodva is igyekszik rajta tartani kezét Budapest zöld ütőerén.

Neked ajánljuk