Hunvald György a ferencvárosi lokálpatrióták jelöltjeként indul Erzsébetvárosban

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 29.

Belpol

Trükkös.

Hunvald György polgármesterjelöltet és a hozzá kötődő képviselőjelölteket a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület indítja a VII. kerületben, Erzsébetvárosban - írja a Válasz Online.

Miután nem vették be az ellenzéki együttműködésbe, a volt szocialista polgármester nemrég kilépett az MSZP-ből, és bejelentette, hogy függetlenként elindul a polgármesteri posztért az ellenzéki pártok jelöltjével, Niedermüller Péterrel szemben.

Hunvald egyéni képviselőjelölteket is állított, szórólapjaikon a "Lokálpatrióták" jelölő szervezet szerepel, a Válasz Online a Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldaláról szúrta ki, hogy valójában a ferencvárosi egyesületről van szó.

A ferencvárosi lokálpatrióták Ferencvárosban egyébként Intzoglu Istvánt indítják, aki 2014-ben az ellenzéki pártok jelöltjeként jutott a IX. kerületi képviselő-testületbe, de azóta inkább a fideszes városvezetést támogatja.

Mai hír az is, hogy az ellenzéki pártok felajánlották Hunvaldnak, hogy egyéni képviselőjelöltként elindulhat, nem indítanak rá senkit, ha polgármesteri ambícióit és a többi jelöltjét visszavonja.

Karácsonyék levele Hunvaldnak: Kedves Gyuri!

Arra kérik, ne induljon polgármesterjelöltként Erzsébetvárosban. Cserébe adnának is valamit. Mint megírtuk, Hunvald György a közelmúltban bejelentette, hogy kilép ugyan az MSZP-ből, de a politizálásról nem mond le. A volt erzsébetvárosi polgármester ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy nem sokkal ezután azzal állt elő, független polgármesterjelöltként elindul volt kerületében.

Figyelmébe ajánljuk