HM: nem áll szándékunkban HIMARS rakétarendszert vásárolni

  • narancs.hu
  • 2023. június 14.

Belpol

Reagáltak a hírre, miszerint a svéd NATO-csatlakozás miatt nem kaphatjuk meg a fegyvereket. 

Reagált a Honvédelmi Minisztérium arra a hírre, miszerint James E. Risch republikánus szenátor a svéd NATO-csatlakozás blokkolása miatt megakadályozza, hogy Magyarország vegyen az Amerikai Egyesült Államoktól egy fegyvercsomagot, amelyben 24 HIMARS rakétaindító egységhez való elemek, több mint száz rakéta és azokhoz tartozó alkatrészek vannak. 

„Az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt  a HIMARS rakétarendszerekre vonatkozóan, 2022. márciusi határidővel. Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette. A Honvédelmi Minisztériumnak nem áll szándékában HIMARS rakétarendszert vásárolni” – írja közleményben a tárca. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk