Demeter Márta: Honvédségi gép hozta haza Orbán lányát Ciprusról?

  • narancs.hu
  • 2018. október 16.

Belpol

Az LMP képviselője Pintér Sándorhoz fordult az ügyben. A kormány tagad: állítolag egy Orbán nevű parancsnok lányáról van szó.

Demeter Márta LMP-s képvidelő, "Hogy történhet meg, hogy a Magyar Honvédség Airbus A-319 repülőgépe kiképző repülés keretében szállítja a miniszterelnök családtagját?” címmel nyújtott be írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek.

A képvidelő levelében azt írja:

Szeptember közepén, a kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintésem során kiderült, hogy a Magyar Honvédség által vett egyik Airbus-319-es repülőgép kiképző repülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra, Pafosz szigetéről Budapestre. Az utasok szállítását az Összhaderőnemi Parancsnokség(ÖHP) parancsnoka engedélyezte."

Majd ennek kapcsán a következő kérdéseket tette fel Pintérnek:

1. Nem tartja aggályosnak, hogy a Magyar Honvédség Airbus repülőgépe kiképző repülés keretében szállíthatja a miniszterelnök lányát?
2. Tudtak-e az illetékes szervek arról, hogy egy, a biztonsági szervek védelme alatt álló személlyel egy háztartásban élő családtagot a Magyar Honvédség Airbus A-319-es repülőgépén kiképző repülés keretében utaztatnak?

Frissítés: sajtóközlmeényt adott ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amiben határozottan tagadták, hogy a Demeter által feltett kérdésnek lenne valóságalapja. Így fogalmaztak: a "ma megjelent hír egy újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom". Továbbá "nyomatékosan" felszólították a sajtótermékeket, hogy töröljék ezt a hírt.

Az Origo nevű kormánypárti hírportál pedig közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményét - amit ezek szerint rajtuk kívül senki nem kapott meg -, amely szerint "Ciprusról hazatért egy kontingens, akik az egyik katona családját is hazahozták. Orbán L. parancsnoki beosztásban szolgál, akit meglátogatott a felesége és kétéves kislánya. A szabályzat lehetővé teszi, hogy a magyar honvédség katonáinak családtagjait hazaszállítsák,erre a parancsnok engedélyt kért, amit meg is kapott." A kormányzati hírportál szerint a parancsnok lányát is Orbán Flórának hívják.

Kerestük Demeter Mártát, hogy tegye világossá, mire alapozza állítását, de egyelőre nem értük el.

Figyelmébe ajánljuk