Horváth Csaba: Zuglóban ne legyen mini-Dubaj!

  • narancs.hu
  • 2023. november 29.

Belpol

A kerület polgármestere szerint elég volt a rájuk erőltetett betonmonstrumokból.

A Zuglóba tervezett felhőkarcoló ügyében tárgyalni szeretne Lázár János építési és közlekedési miniszterrel Horváth Csaba, Zugló polgármestere – írja a Telex.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt Horváth azt mondta, szeretnék elérni, hogy a kormány ne döntsön megint a zuglóiak feje fölött egy olyan beruházásról, amely jelentősen hat az ott élő emberek életére. 

„Az elmúlt tíz év arról szólt, hogy a zuglóiak feje fölött újabb és újabb monstrumokat telepítettek Zuglóba” – érvelt a polgármester. Emlékeztetett, a sor a Népstadionnal kezdődött, majd jött a Városliget. A most meglebegtetett „mini-Dubaj”-tervvel, amelyet állítólag Rákosrendezőre képzeltek el, megint beletenyerelnek Zuglóba, pedig az még most is Budapest legzöldebb kerülete.

Horváth Csaba azt üzente a kormánynak, tárgyaljon a zuglói önkormányzattal Rákosrendező fejlesztéséről, és vesse el a sajtóban megszellőztetett terveket. Horváth szándéka szerint az értelmes tárgyalás arról szólna, hogyan lehet „zöld potenciálú fejlesztési területként” kezeli Rákosrendezőt, javítva a közlekedési elérhetőséget is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk