Húsvét után Magyarországra jön Ferenc pápa

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

Több forrás is megerősítette, április végén valóban újra ellátogat Magyarországra.

Április végén jöhet Magyarországra Ferenc pápa – értesült a katolikus.ma. A hivatalos közleményt várhatóan jövő héten adják majd ki a látogatásról. A portál értesüléseit a Mandiner kérdésére több, egymástól független egyházi, valamint diplomáciai forrás is megerősítette.

Simicskó István a balatonfüredi Fidesz-KDNP frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón közölte:

a pápa április végén valóban Magyarországra látogat.

Mint ismert, a katolikus egyházfő legutóbb 2021. szeptember 12-én látogatott Budapestre. Akkor hivatalos villámtalálkozón vett részt Orbán Viktor miniszterelnökkel és az államfővel, Áder Jánossal, majd azt követően a statio orbis mise után továbbutazott Pozsonyba.

Orbán Viktor azóta már találkozott a pápával, mikor áprilisban magánkihallgatáson fogadta őt. Míg Novák Katalin augusztusban járt nála magánaudiencián.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk