Szórólapokon cigányozik tovább a Józsefvárosból kidobott Mi Hazánk

  • narancs.hu
  • 2021. október 7.

Belpol

Több millió szórólapon riogatnának a hazai cigányság növekedésével és a kötelező védőoltással.

Lakossági segítséget vár uszító kampányához a Mi Hazánk: a „Nem lehetünk Cigányország!” című szórólapot már félmillió példányban nyomtatták ki, de több millió példányban szeretnék terjeszteni.

Az ügy előzménye, hogy a Mi Hazánkat kitették józsefvárosi irodájából, mivel a szélsőjobboldali párt ugyanezt a kampányszöveget plakátolta ki az önkormányzattól bérelt ingatlanban is. A józsefvárosi önkormányzat Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága egyhangú szavazással döntött arról, hogy felmondja a Mi Hazánkkal egy József körúti ingatlanra kötött irodabérleti szerződést. 

A kérdésben nagy egyetértés alakult ki a józsefvárosi pártok között, a Fidesz is elítélte a Mi Hazánk plakátját, és a szerződés felmondása mellett szavazott. 

A szórólapokon a Mi Hazánk a csendőrség visszaállítását ésszibériai bérrabtartást ígér, így szorítva vissza a „cigánybűnözést”. Ám nem csak a rasszistákat, hanem az oltáselleneseket is igyekeznek megnyerni maguknak– mondván, ők az egyetlen párt, ami tiltakozik az oltásellenesek diszkriminációja ellen. A nyomtatvány túloldalán pedig Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor kapják meg a magukét.

Bár a Mi Hazánk nyilvánosan elhatárolja magát az Orbán-kormánytól, akcióik előrejelezhetik, hogy a kormányzati propagandagépezet milyen célokat tűzhet ki.

A Fidesz politikusai és az Orbán-kabinethez hű lapok azután ugrottak rá a Meseország mindenkié című mesekönyvre, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk talán legismertebb politikusa ledarált belőle egy példányt, férje, Novák Előd pedig több szivárványos zászlót is letépett középületekről -  és ezt a kampányt folytatták a pedofil törvény melegellenes módosításával is.

Érdemes az is észben tartani, hogy a koronavírus-járvány hazai megjelenése előtt a kormány a gyöngyöspatai szegregált roma diákok 100 milliós kártérítése ellen hangolt, ám a koronavírus felborította a kommunikációs forgatókönyvet.

A Mi Hazánk mindenesetre tovább üti majd a vasat: október 15-én fáklyás felvonulást tartanak majd Olaszliszkán a Betyársereggel és a Magyar Önvédelmi Mozgalommal együtt, hivatalosan azért, hogy a 15 éve a településen halálra lincselt Szögi Lajosra emlékezzenek.

 

 

Figyelmébe ajánljuk