Ideiglenesen felszabadítják a SZÉP-kártyákat

  • narancs.hu
  • 2021.04.16 07:57

Belpol

Átjárhatóak lesznek az alszámlák.

2021. április 25-től lép életbe a Magyar Közlönyben elrendelt változtatás, miszerint idén év végéig módosul a Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának módja.

A koronavírus miatt sokakat érintett ugyanis, hogy a SZÉP-kártyákra érkező béren kívüli juttatások egyes alszámlákon felhalmozódtak, mert a járványhelyzetben nem lehetett úgy elkölteni, mint korábban. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint ezek most felszabadulnak, és bármely kategóriában felhasználhatóak. Tehát például az eddig csak szálláshelyre költhető összegek például élelmiszervásárlásra is felhasználhatóak.

A 24.hu emlékeztet, hogy februárban már az MSZP is benyújtott egy törvénymódosítást, amely ugyanzet kérte, kifejtve, hogy munkavállalók millióinak és a szolgáltatóknak is könnyítést jelentene, ha az alszámlákon bentragadt összegeket felszabadítanák.

 

Neked ajánljuk

A lehatárolás hasznai

Kovács András A jelfogó dilemmája – Okos-e változtatni az antiszemitizmus definícióján? című írásában (Magyar Narancs, 2021. április 21.) érdemben foglalkozik a közelmúltban napvilágot látott és időközben már magyarul is olvasható Jeruzsálemi nyilatkozat az antiszemitizmusról (angol rövidítése: JDA) című dokumentummal (Mérce, 2021. április 20.).

Ellenfél nélkül

  • Nagy István

Ötven éve jelent meg a zenekar legjobb albuma minden idők egyik legjobb borítójával.

Ideális áldozatok

  • Bacsadi Zsófia

Kim Dzsong Nam, Kim Dzsong Un féltestvére 2017-ben lett merénylet áldozata, fényes nappal, Kuala Lumpur nemzetközi repülőterén.

Szabadság, egyenlőség, testv…

  • Puskás Panni

Nagy Péter István rendezővel és állandó dramaturg alkotótársával, Sándor Júliával egy generációba tartozunk. Ez egy színházi kritika szempontjából többnyire érdektelen információ, ám ezúttal mégis van értelme elmondani, hiszen a rendszerváltás környékén születettek politikával kapcsolatos alapvető tapasztalata az, amit az előadásban látunk.

„Egy-két napig idegen”

Budapesten prózai, Berlinben operarendezői szakon szerzett diplomát, azóta pedig felváltva dolgozik a két országban. Digitalizációról és koronavírusról, kellemetlen színházról és barokk operákról beszélgettünk, és szóba került az SZFE ügye is.

Kinek az emlékei?

  • Erdei Krisztina

A kiállítást nézve az lehet a benyomásunk, hogy a fotográfus a múlthoz fűződő viszonyunkat, annak különböző rétegeit a fotográfia dokumentatív jellegének változásaival összefüggésben, karakteres példákon, személyes történeteken keresztül tette próbára viszonylag rövid, de annál tartalmasabb munkássága során.