Illegálisan lerakott gumiabroncsok ezreit találta meg a Momentum képviselője

  • narancs.hu
  • 2023. július 21.

Belpol

Tompos Márton nem először talál hasonlót, ráadásul mindkettő a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkárának családjához köthető.

Használt autógumi-lerakatot talált Tompos Márton momentumos országgyűlési képviselő a vas vármegyei Sorkifalud külterületén. Stílusosan a hulladéklerakás törvénytelenségére felhívó tábla mellett hever ott többezer abroncs.

Az ügynek nemcsak környezetvédelmi vonzata lehet: Tompos nemrég hasonló lerakatot talált a zajdai laktanya területén. Erről azóta feltárta, hogy a a telepet kezelő T.J.L. GumiRec Hulladékhasznosító és Kereskedelmi Kft. több szálon is Benkő Ádámhoz kötődik, aki a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkárának, Benkő Tamás Jánosnak a testvére.

A mostani találatról annyit lehet tudni, hogy a telek tulajdoni lapja szerint 2016 és 2020 között Benkő Ádám édesanyja birtokában volt. A dokumentum alján szerepel egy bizonyos Oracan Kamirou benini állampolgár neve is, aki „a zajdai laktanyára hordott gumikért felelős cég végső tulajdonosa volt” – a politikus állítja.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk