Ilyen országban élünk: kritizálod Mészáros Lőrinc beruházását, rögtön leszól az államtitkár

  • narancs.hu
  • 2017. március 22.

Belpol

A fideszes Czerván György szerint nem szerencsés a Jobbik tévéjében szidni egy kiemelt állami beruházást.

Elképesztő hangfelvétel került a hvg.hu birtokába. A több mint 6 perces anyag januárban készült, és azt örökíti meg, ahogy a fideszes Czerván György képviselő és agrárgazdaságért felelős államtitkár telefonon lehordja ifj. Bozsik Józsefet, a fogathajtók szövetségi kapitányát.

A beszélgetés előzménye az volt, hogy Bozsik a Jobbik-közeli N1 Tv riportjában bírálta a szilvásváradi lovasközpont kivitelezését. A kiemelt állami beruházást nettó 6,2 milliárd forintért vállalta Mészáros Lőrinc egyik cége, közösen egy egri kft.-vel. A versenyzők elsősorban arra panaszkodtak, hogy a fűthetetlen pályán vacogtak a lovak és a nézők is, a talaj pedig darabokban szakadt fel már az első verseny alatt.

Czerván György egyebek mellett a következőket mondta a szövetségi kapitánynak:

„Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást – mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?”

„De hát szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez. Ne vicceljünk már.”

Ifj. Bozsik Józsefet azóta eltávolították a pozíciójából, az nem derül ki a hvg.hu cikkéből, hogy ennek volt-e köze az N1 Tv-s interjúhoz és a Czervánnal folytatott telefonbeszélgetéshez. Az államtitkár állítja, mondatai nem minősülnek sem nyomásgyakorlásnak, sem fenyegetésnek.

Figyelmébe ajánljuk