Íme a Fidesz 106 jelöltje
Érvényesült a papírforma

Íme a Fidesz 106 jelöltje

  • narancs.hu
  • 2018. január 16.

Belpol

Orbán Viktor nem méretteti meg magát, de nem ő az egyetlen kimaradó.

A Fidesz országos választmánya kedden rábólintott arra a listára, mely a kormánypártok 106 egyéni képviselőjelöltjét tartalmazza. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a jelöltek a „kampányban arra fognak törekedni, hogy azt a politikát folytassák, amellyel közösen sikeressé tették Magyarországot”.

A budapesti V. kerületben Rogán Antal helyett Hollik István indul Juhász Péter ellen, megméretteti magát Simicskó István honvédelmi (XI. kerület), Varga Mihály nemzetgazdasági (II. kerület) és Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter is (Hódmezővásárhely). Gulyás Gergely frakcióvezető is indul, ahogyan Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester is a parlamentbe tart (róla az a hír járja, hogy ő lehet a nyugdíjba vonuló Pintér Sándor utódja a belügyminiszteri poszton).

Mengyi „Voldemort” Roland lemaradt a listáról, miután az ügyészség vádat emelt ellene költségvetési csalás miatt, ám az uniós támogatásokat nagyvonalúan saját maga felé terelő Simonka György továbbra is élvezi a miniszterelnök bizalmát.

A teljes listát itt lehet böngészni.

 

Figyelmébe ajánljuk