Index: "A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak"

  • narancs.hu
  • 2020. június 30.

Belpol

"Az Index életének talán eddigi legkomolyabb krízisét éljük" - fogalmazott a főszerkesztő.

Újabb szolgálati közleményt tett közzé az Index főszerkesztője, Dull Szabolcs, miután kedden távozott a Pusztay András után kinevezett következő vezérigazgató is a cég éléről, Ződi Zsolt.

A közleményben Dull azt írta, Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke a szerkesztőséget is a sajtóval egyidőben tájékoztatta arról, hogy a nem egészen egy hete kinevezett Ződi június 30-i hatállyal távozik posztjáról.

Ződi Zsolt a távozását ezzel indokolta: „Miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghezvitele túl nagy feladat számomra.”

Dull azt írta: "A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre. Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghezviteléről van szó."

A továbbiakban Dull kifejtette a szerkeszztőség értékeit, és hogy szeretnének nyugodtan újságot írni, végre csakis az újság tartalmával foglalkozni.

A főszerkesztő úgy fogalmazott, hogy "miközben az Index életének talán eddigi legkomolyabb krízisét éljük", számos aggódó levelet kapnak, és továbbra is a lap a legolvasottabb online újság.

"Az Index szerkesztősége a jelenlegi körülmények között is azon van, hogy azt tehesse, amit igazán tud. Amit igazán szeretne" - zárta végül.

Valamivel több mint egy hete magának a lap szerkesztőség jelezte, hogy veszélyben a függetlenségük, miután az igazgatósági ülésen bemutattak egy olyan, Gerényi Gábor tanácsadó által készített tervet, amely szétszedte volna a szerkesztőséget. Ezután Dull Szabolcs főszerkesztőt kitették az igazgatóságból, nem sokkal később Pusztay András vezérigazgató távozott a cég éléről, az ő helyét Ződi Zsolt vette át, aki kedden szintén lemondott.

Neked ajánljuk