Ismét Farkas Flóriánt választotta elnöknek a Lungo Drom

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. július 24.

Belpol

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül, újabb öt évre.

 

Ismét Farkas Flóriánt választotta meg a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének a szervezet kongresszusa.

A küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag döntöttek, Farkas Flórián elnöki megbízatása ismét öt évre szól.  „A szövetség politikai struktúráját a jövőben szervesen kiegészíti egy elnöki koordinációs testület” – közölte az érdekvédelmi szervezet.

A kongresszuson szó volt arról, hogy a szervezet elkötelezett a kormány politikája mellett, a Fidesz stratégiai szövetségese. A Lungo Drom meglátása szerint a baloldal a 2010 előtti állapotok visszaállítására törekszik, a hátrányos helyzetűeket megalázó nyomorba taszítaná, a tisztességes megélhetést biztosító munka helyett az ország eladósodásával szeretné a hatalmat megszerezni, feladná az ország szuverenitását és veszélyeztetné a magyarság, így a cigányság jövőjét egyaránt, az újabb és újabb, külföldről diktált és szervezett migrációs hullámmal még nagyobb egészségügyi kockázatnak és súlyos társadalmi feszültségnek tenné ki az országot és annak polgárait.  Ezért a szervezet, mint a tisztújítás alkalmából kiadott közleményében fogalmaz, „meg fogja akadályozni a baloldal előretörését, választási sikerét. Minden eszközzel fel kell lépnünk a bevándorláspárti törekvések ellen és a jóléti társadalmunk megőrzése érdekében!”  

Azért is tenni akar a Lungo Drom, hogy a cigányok minél nagyobb számban vegyenek részt az Orbán Viktor miniszterelnök által nemrég bejelentett gyermekvédelmi népszavazáson. 

Farkas Flórián közvetve érintettje a Híd a munka világába program ügyében jó ideje zajló vizsgálatnak, amelyről itt lehet olvasni.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk