Ismét szót kért az operatív törzs: mindenki döntse el magának, mit csinál holnap

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 19.

Belpol

A meteorológiai helyzet egyre fokozódik.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a szombati várható zivataros időjárás miatt a szokásos ünnepi légi bemutató ezúttal biztosan elmarad, ugyanakkor az augusztus 20-ai nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs másnap délre ígérte, hogy az óriási költségvetésű, és épp emiatt rengeteget támadott tűzijáték megtartásáról döntést hozzon.

A Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vezette csapat azonban péntek délután újabb közleményt adott ki. Ebben azt írják: „Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb átfogó előrejelzése és helyzetértékelése alapján az időjárási körülmények nagyfokú bizonytalanságot mutatnak, de általában véve romlanak.”

Ugyanakkor – írják – „jelenleg a rendezvények folytatását és megrendezését lehetetlenné tevő körülmények nem állnak fenn”, ezért a törzs úgy határozott: „az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni” a programok lebonyolítását.

Vagyis mindenki csináljon azt, amit akar, a felelősség innentől nem az operatív törzsé. Kérdés, hogy ha a szervezőkre és a résztvevőkre van bízva a dolog, akkor mégis mindek van szükség operatív törzsre?

Talán az olyan szakmailag átgondolt és eredeti javaslatok miatt, mint amilyennel a Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiadott közlemény is zárul: „Kérjük az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit is, hogy fokozott figyelemmel kísérjék az időjárási változásokat!”

Köszönjük szépen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk