„Isten? Haza? Pedofília!” – Plakátkampányt indított a DK

  • narancs.hu
  • 2024. március 2.

Belpol

Március 31-ig lesznek láthatóak a plakátok. 

„Mától az egész országban óriásplakátokon mutatjuk meg a Fidesz valódi arcát! Nem hazug beszéd, hanem őszinte élet hitelesíthetné az 'Isten, Haza, Család' jelszavakat. Ennek az őszinteségnek a szikrája sincs meg a Fideszben és a Semjén-féle kereszténydemokrata pártban. Az irodáik falára függesztett feszület is szégyellné magát, ha látná a sok istentelen disznóságot, lopást, hazugságot, amit elkövetnek nap mint nap. Az orbáni pedofilhálózat végképp mocskossá tette őket. Pedofilhálózat működtetése helyett európai gyermekvédelemre van szükség” – írja Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. 

A DK elnöke már a parlamentben is hasonlókat mondott a kegyelmi ügy kapcsán, amely Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezetett. „Vannak dolgok, amiktől undorodunk: van, aki a póktól, van, aki a békától. De vannak dolgok, amiktől minden egészséges ember undorodik. Például ha egy felnőtt férfi egy ártatlan kisgyerek bugyijában nyúlkál. És azoktól is, akik ezt az ocsmány pedofíliát mentegetik, elnézik” – mondta Gyurcsány Ferenc, aki azzal folytatta: „Itt ül velünk szemben Magyarország első pedofilbarát miniszterelnöke”, ugyanis „tudta, mégis csendben maradt”. Hozzátette, „akire emberként undorodva néznek, annak vége” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. 

A plakátkampány március 1-től március 31-ig lesz látható Budapesten és vidéken, minden megyében, városokban, falvakban egyaránt. A párt közleménye szerint a célja az, hogy minél több embernek „megmutassuk a Fidesz és a hatalom valódi arcát, álszentségét és romlottságát”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.