Kegytárgyüzletből nemzeti dohánybolt

Belpol

A Ferenciek terén megtaláltuk a legszebb nemzeti dohányboltot.

Így múlik el a világ dicsősége. A hazai kegytárgybiznisz „kályhája”, az Ecclesia Szövetkezet kisáruháza 59 év után, 2010-ben költözött el a Ferenciek teréről a Városház utcába. Az egykori üzlet a belvárosi ferences templommal összenött épületben volt, s az egykori dekoratőr atyák (?) mindent megtettek, hogy az üzlet passzoljon a környezethez. Vélhetően ezért készült az a míves kovácsoltvas rács, ami felső részén az Úr, alul pedig a Ecclesia Szövetkezet dicsőségét hirdette. A bejáraton lévő E és Sz betűk stílben a templomos alfát és ómegát idézik. „A miséről jövet-menet Ecclesia Szövetkezet!” Valaha egy ilyen reklámszöveggel is jöhettek volna a bolt üzemeltetői, ám azóta más biznisz alakul a házban. Tudomásunk szerint az egykori bolt nagy részén a CBA nyit egy imbiszbüfét – most egyelőre még sztálingrádos a helyszín, ellenben a kisebbik felében már megnyílt egy nemzeti dohánybolt!

 

false

 

Talán a legszebb a országban, mivel a kötelező, lesötétített pornós bejáratot az Ecclesia Szövetkezet kovácsoltvas logója nemhogy feldobja, de kifejezetten izgalmassá teszi.

Úgy tűnik, a Városház utcai Ecclesia Szövetkezet boltjában dolgozók nem tartják elegánsnak az eljárást, de csak annyit mondtak: „az új gazdák azt csinálnak, amit akarnak” – nekik már nincs közük az ingatlanhoz.

A trafik eladója arról beszélt, hogy amint lehet, leszedik és kicserélik a kovácsoltvas rácsot, ez pedig bármit jelenthet. Sohát és holnapot is. Ha stílusosak lennének, minden bizonnyal csak a betűket cserélnék ki N-re és D-re. Na, de miért lennének azok? Amúgy a kegytárgyrajongók sem szenvednek hiányt. A bolt melletti Mária üzlet továbbra is várja kedves vásárlóit.

false

 

Fotó: Legát Tibor

Figyelmébe ajánljuk