Jakab Péter: A parlament oszlassa fel magát, és írjanak ki új választást

  • narancs.hu
  • 2022. október 10.

Belpol

Szerinte Orbánék nem ezt ígérték.

„A parlament oszlassa fel magát, és legyen új választás Magyarországon” – követelte Jakab Péter a Telex tudósítása szerint hétfőn a parlamentben. A politikus független képviselőként utolsóként kapott szót napirend után az Országgyűlés ülésén. Jakab másodjára szólalt fel a parlamentben azóta, hogy kilépett a Jobbikból.

„A helyzet finoman szólva is drámai. Mondjuk ki őszintén, hogy fél évvel a választás után ott tartunk, hogy lényegében a magyar állam működésképtelenné vált” – jelentette ki Jakab. Szerinte a magyar állam képtelen megfékezni az inflációt, a drágulást, a gázáremelést, sőt még arra is képtelen, hogy megszervezze a közintézmények fűtését. A gyerekeknek 18 fokban kell ülniük az iskolában, de decemberben az állam még ezt sem tudja biztosítani. Meghosszabbították a téli szünetet, a szülő meg oldja meg otthon azt, amit a magyar állam nem tud – folytatta felszólalását.

Miközben a magyar emberek adóznak, az állam arra sem képes Jakab szerint, hogy kifizesse a tanárokat, és húsz fokra felfűtse az iskolát. A politikus úgy fogalmazott:

„A magyar ember szó szerint bele fog pusztulni a számlák fizetésébe, önök meg még ilyenkor is úgy zabálják a közpénzt, mintha nem lenne holnap.” 

Jakab szerint a választás előtt nem azt ígérték Orbánék, hogy a 12 forintos áramot 70 forintért adják a lakosságnak, hogy Mészáros Lőrinc kedvéért az egekbe emelik a rendszerhasználati díjat, hogy kivégzik a KATA-s kisvállalkozókat, hogy kirúgják a tanárokat, és megfojtják anyagilag a magyarokat. A Fidesz azt ígérte, hogy marad a rezsicsökkentés, hogy támogatni fogják a kisvállalkozókat, valamint rendezik az egészségügyi dolgozók és tanárok bérét.

Mindebből a Jobbikból augusztusban távozó képviselő szerint olyan megszorítás lett, amit még nem látott az ország. Az infláció lassan meghaladja a húsz százalékot, a kenyér árát száz százalékkal, a gáz árát hétszáz százalékkal emelték. Mindeközben a dolgozók bérét többségében nulla százalékkal emelték.

A Jobbik volt elnöke arra kérte a Orbánékat, legyenek bátrak, ákkjanak ki a magyar emberek elé, kérdezzék meg őket, „akarják-e még a Fideszt, akarják-e még Orbánt.” Mint elmondta, a Nép Pártján Mozgalom azt követeli, hogy írjanak ki új parlamenti választást, ahol a magyar emberek már az igazság birtokában dönthetnek.

Az ellenzéki képviselőknek felszólalásában Jakab Péter azt üzente, hogy nincs jobb- és baloldal, liberális és konzervatív amikor egy rezsim ellen harcolnak. „Csak két oldal van: vagy Fidesz pártján állsz, vagy a nép pártján. Harmadik út nincs.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?