Jámbor András Pintérrel vizsgáltatná ki Marosi Beatrix diplomamunkáját

  • narancs.hu
  • 2022. október 11.

Belpol

„Ha valakiről bebizonyosodik, hogy plagizált, az nem lehet felelős vezetője egy tankerületnek!” – közölte a képviselő.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerint „az öt tanárt kirúgó Marosi Beatrix tankerületi vezető diplomamunkájának jelentős része rossz plágium, a copy-paste módszerrel szabálytalanul bemásolt szövegrészekből áll”.

„A szerző a diplomamunka legalább harmadát plagizálta” – tette hozzá Hadházy, aki megkért egy hozzáértőt, hogy elemezze le szakértő szemmel a szakdolgozatot, és ezután jutott erre a következtetésre.

Az ügyre egy másik országgyűlési képviselő is rácsatlakozott: Jámbor András Facebook-oldalán azt írta, hogy levélben kéri „az oktatásért felelős belügyminisztert, Pintér Sándort és a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát, hogy kérjenek és indítsanak vizsgálatot” a plágium ügyében, és ha igaz a vád, akkor Marosit rúgják ki.

Jámbor hozzátette:

„Talán abban a miniszter úrral és a KLIK vezetőjével egyetérthetünk: ha valakiről bebizonyosodik, hogy plagizált, az nem lehet felelős vezetője egy 5 budapesti kerületet magában foglaló tankerületnek!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk