Jobb híján saját orvosi ügyeletet szervez a 16. kerületi önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 28.

Belpol

Októbertől nem lesz ügyeleti pontja a mentőszolgálatnak, a kerület így maga orvosolja a problémát.

Az Országos Mentőszolgálat veszi át a 0-24 órás orvosi ügyelet ellátását Budapesten is október elsejétől, a főváros 23 kerületében azonban csak 15 helyen jelölt ki ügyeleti pontot, így voltak olyan kerületek, ahová nem jutott, például a 16. kerületbe – közölte Facebookon Kovács Péter, a 16. kerület fideszes polgármestere. 

“Orvosi ügyelet volt, van és lesz a 16. kerületben” – írja a párttársaihoz képest meglehetősen öntörvényű polgármester, de hozzáteszi: ezt nem hívhatják ügyeletnek, ezért az új neve “Kertvárosi Sürgős Ellátás” lesz. Az ellátást a szokott helyen, a Jókai utcai szakrendelő épületében lehet elérni, így a kerületi lakóknak nem kell átmenniük másik kerültbe orvosi ügyeletre.

Hétköznap 8 és 20 óra között továbbra is lesz kivonuló szolgálat, míg az éjszakai 20-tól 8 óráig terjedő időszakban, illetve hétvégén a mentőszolgálat vonul ki a polgármester tájékoztatása szerint. A Kertvárosi Sürgős Ellátás keretében 0-24 órában fogadják a pácienseket a hét minden napján, vagyis a kerület minden eddigi ellátást biztosít, a szolgáltatásokat sürgős gyermekellátással bővítik, az országos ügyeleti ellátásra ettől függetlenül ugyanúgy jogosultak a kerület lakói.

A Kertvárosi Sürgős Ellátás fizetős szolgáltatás, alkalmanként 5000 forintba kerül majd, de a 16. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára az önkormányzat fizeti az ellátást, vagyis a helyiek számára lényegében ingyenes lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk