Egy várandós nőt és családját tennék utcára Kunszentmártonban

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 28.

Belpol

A házfal repedése miatt nem maradhatnak, az önkormányzatnak viszont nincs másik üres lakása.

Kiss Petra és családja szeptember 30-ig kapott határidőt arra, hogy elköltözzenek a kunszentmártoni önkormányzat tulajdonában levő ingatlanból, miután a Városgondnokság munkatársa egy szolnoki mérnökkel kijött hozzájuk és megállapította, hogy a szomszéd falának növekvő rései miatt nem maradhatnak, el kell költözniük. A családnak azonban nincs hová mennie, az önkormányzat nem rendelkezik üresen álló bérlakással – írja a Blikk.

A lap azt írja, míg az ingatlanban élő másik két családnak tudtak lakást biztosítani, nekik nem. Kiss Petra elmondása szerint ezt úgy magyarazták, a bérleti szerződésük október 31-ig szól, nekik viszont szeptember végén lejár. Nem tudnak segíteni, nincs üres lakása az önkormányzatnak, pedig a család úgy költözött be a házba, hogy ki sem volt meszelve, a vakolást is ők oldották meg.

„A jegyző azt közölte velünk, hogy nincs másik önkormányzati ingatlan, amibe beköltözhetünk, ezért gondoljuk át, melyik rokonunkhoz megyünk, mondván, elfér sok ember egy szobában.

De ők nincsenek olyan helyzetben, hogy befogadjanak minket. Ráadásul novemberben születik a kislányom, nem tudnánk összezsúfolódni egy szobában” – mondta a várandós nő, aki egy ismert üzletembert is megkeresett e-mailben, de nem érkezett válasz.

Kiss Petra elkeseredettségét növeli, hogy a származásuk miatt megbélyegzik őket; az öccse például hitelt vett fel, hogy tudja fizetni a bérleti díjat, de amikor meglátták, hogy roma, nem engedték őket beköltözni a lakásba. Fogalma sincs, mi lesz a holmijukkal, a bútorokkal és hogyan találnak majd albérletet egyik napról a másikra.

A lap megkereste Kunszentmárton jegyzőjét, dr. Hoffmann Zsoltot. Néhány nappal ezelőtt az önkormányzat Egészségügyi és Szociális bizottsága tárgyalta Kiss kérelmét lakásbérleti jogviszony meghosszabbításáról, de eleve nem hosszabbíthatták meg azt, mivel az építési hatóság baleset-veszélyessé nyilvánította az érintett bérlakást.

A probléma az elhelyezéssel van, ugyanis bár Kiss Petra a bérlakásra jogosultak között van, tehát üresedés, vagy felújítás esetén megoldódna a helyzetük, de egyelőre nem rendelkeznek üres ingatlannal. Ráadásul a választások után búcsúzik az előző ciklus képviselő-testülete, döntéseket pedig csak az alakuló ülés után hozhatnak.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk