Jogi eljárást kezdeményez az önkormányzat a váci fociklub tartozása miatt

Belpol

A sportegyesületet vezető Pető Tibor korábbi fideszes alpolgármester nem adott számot arról, mennyi pénz maradt meg a támogatásból. 73 millióval tartoznak.

„Mivel a városvezetés jóhiszeműsége ellenére sem történt meg az adóforintokkal való elszámolás az októberi határidőre, az önkormányzat jogi eljárást kezdeményez” – közölte Vác Város Önkormányzata. A Pest megyei kisváros egy a Narancs.hu-n a napokban megjelent cikk témájában adta ki közleményét.

Szombaton számoltunk be róla, hogy a korábbi fideszes alpolgármester, Pető Tibor vezette Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület (VVLSE) 73 millió forintos támogatást kapott az önkormányzattól egy, a volt deákvári laktanya területén tervezett fociakadémia megvalósítására. Ott azonban egy kapavágás sem történt. A város azt az ajánlatot tette a klubnak a közelmúltban, hogy ha visszafizetik a pénzt, akkor vállalják egy másik TAO-projekt 68,5 millió forintos önrészét; ez az Iskolavárosban lévő műfüves pálya teljes felújítását szolgálná.

A visszafizetés azonban nem történt meg határidőre (október 15), ezért az önkormányzat úgy döntött, jogi eljárást kezdeményez. Közleményük szerint a polgármester által felállított vizsgálóbizottságnak sem adott számot Pető Tibor arról, hogy mennyi pénz maradt meg a támogatásból, illetve ha megmaradt, akkor mikor utalják vissza az önkormányzatnak, ami a mai napig fizeti a részben emiatt felvett hitelt. 

Az akadémiára kapott 73 millió forint a „váci fociügy” kisebbik része, ugyanis a VVLSE-nek egy 600 milliós TAO-támogatott stadionfejlesztésre is lehetősége volt, amelyből a 180 millió forint önrészt a város biztosított, viszont ez a projekt sem készült el időre. Pető Tibor egyébként a közelmúltig a váci Fidesz elnöke is volt, azonban nemrég leváltották

(Címlapképünk illusztráció)

 A „váci fociügyben” eddig írt cikkeinket ide kattintva olvashatja el.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk