Jogszerű-e a Covid-oltáshoz megadott e-mail-címeken a nemzeti konzultációt reklámozása?

  • narancs.hu
  • 2024. január 15.

Belpol

Polt Péter nem tudta eldönteni a kérdést, passzolta Péterfalvinak.

"Ön szerint szabályosan használja a kormány propaganda terjesztésére a Covid-oltásokhoz évekkel ezelőtt megadott e-mail-címeket?"

– érdeklődött írásbeli kérdésében Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyésznél, miután nemrég a nemzeti konzultáció kitöltését sürgető levelek küldésére használták az oltásregisztráció során megadott e-mail-címeket.

A hvg.hu írta meg még decemberben, hogy a Rogán Antal tárcája alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ a Covid-oltásokhoz évekkel ezelőtt megadott e-mail-címekre küldte szét levelét, miszerint: "Brüsszelben úgy döntöttek, hogy elindítják a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Továbbra is azt akarják, hogy járuljunk hozzá a háború finanszírozásához. Ők nem kérdezték meg ezekről az embereket, de a magyar kormány megteszi. Kérjük, mondja el Ön is véleményét".

Vadainak küldött válaszában a legfőbb ügyész nem foglalt állást a levélküldés jogszerűsége ügyében és ellentétben sok más esettel nem is értékelte feljelentésként a kérdést, és így nem is továbbította azt a rendőrséghez vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Ehelyett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) passzolta tovább a kérdést.

Polt azt írta az ellenzéki az ellenzéki politikusnak, hogy

"kérdését a személyes adatok védelméhez való jog érvényesülésének ellenőrzésére jogosult Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz továbbítottam".

Így most Péterfalvi Attila hivatalán a sor, hogy kivizsgálja a levélküldést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk